twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Αυγούστου 2009

Σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση

Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο κλειδί θα είναι και η προφορική συνέντευξη, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Σε ετήσια βάση θα συντάσσονται εκθέσεις αξιολόγησης για κάθε δημόσιο υπάλληλο, με εξαίρεση τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα αξιολογούνται ανά διετία. Τρία είναι τα βασικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη, σύμφωνα με το προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου που δόθηκε για διαβούλευση.

Ειδικότερα, θα εξετάζονται και θα βαθμολογούνται η επίτευξη προκαθορισμένων στόχων της υπηρεσίας όπου απασχολείται ο υπάλληλος, η εκτέλεση του έργου του, καθώς και οι ικανότητες και δεξιότητές του. Η κλίμακα βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ορίζεται από 1 έως 100 μονάδες για κάθε ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης. Έτσι, για παράδειγμα ένας υπάλληλος που πέτυχε τους στόχους της υπηρεσίας κατά 1- 25% θα λαμβάνει αντιστοίχως 1 έως 15 μονάδες, ενώ εάν επέδειξε εξαιρετική επίδοση στην εκτέλεση του έργου του και στις ικανότητες- δεξιότητές του θα συγκεντρώνει 95 έως 100 μονάδες.

Μετά την εξαγωγή της βαθμολογίας από τα τρία αυτά κριτήρια, θα ακολουθεί- όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο προσχέδιο- και «η διενέργεια μίας τουλάχιστον συνέντευξης μεταξύ του αξιολογητή και του αξιολογούμενου». Αξιολογητής θα είναι ο άμεσος προϊστάμενος κάθε υπαλλήλου και προβλέπεται έλεγχος της έκθεσης αξιολόγησηςαπό επόπτη, ο οποίος με τη σειρά του θα είναι ο άμεσος προϊστάμενος του αξιολογητή. Ο επόπτης, όμως, δεν έχει δικαίωμα βαθμολόγησης, αλλά απλής διατύπωσης παρατηρήσεων.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο ορίζει διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας με τους οποίους πολλαπλασιάζεται η βαθμολογία του καθενός από τα τρία κριτήρια αξιολόγησης ανάλογα με τη θέση και την εκπαιδευτική κατηγορία των υπαλλήλων.

Για τους γενικούς διευθυντές, το 80% της αξιολόγησης αφορά την επίτευξη των στόχων και το 20% τις ικανότητές τους, την ώρα που για τους διευθυντές και τμηματάρχες η αξιολόγηση θα γίνεται κατά 60% βάσει της επίτευξης των στόχων και κατά 40% βάσει της εκτέλεσης του έργου και των ικανοτήτων.

Στους απλούς υπαλλήλους πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λαμβάνεται υπόψη κατά 20% η επίτευξη των στόχων και κατά 80% η εκτέλεση του έργου και οι ικανότητές τους, ενώ χωρίς συντελεστή βαρύτητας και μόνο για το έργο και τις ικανότητές τους θα διενεργείται η αξιολόγηση των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick