twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Αυγούστου 2009

Πως καθορίζεται το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Μισθούς «τριών ταχυτήτων» και ανατροπή των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων προβλέπει στην πράξη το σχέδιο της κυβέρνησης για τους μισθούς στο Δημόσιο, τις βασικές παραμέτρους του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής στις επαφές που θα έχει με τους κοινωνικούς εταίρους εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβερνώντος κόμματος, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Το Βήμα της Κυριακής, επεξεργάζεται τρία σενάρια για το μισθολόγιο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2010. Όλα συγκλίνουν στην επιβολή λιτότητας, η οποία θα επιφέρει στην πράξη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Με βάση αυτά τα σενάρια, το κύριο βάρος των απωλειών θα το επωμισθούν οι ήδη υπηρετούντες δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν ειδικά επιδόματα, τα οποία θα καθηλωθούν και πάλι στα ίδια επίπεδα και θα υπόκεινται επιπλέον και σε νέα φορολόγηση και, κατά δεύτερο λόγο, οι νεοεισερχόμενοι, για τους οποίους μάλιστα εγείρονται και ερωτήματα για τη μερική άρση της μονιμότητάς τους.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης παραμένει και η αποσύνδεση των αυξήσεων που θα δοθούν στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους από τις αυξήσεις στους συνταξιούχους, γεγονός που θα οδηγήσει και σε νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης του μισθού στη σύνταξη.

Οι συνδικαλιστικοί αγώνες του επόμενου διαστήματος «θα είναι ιδιαίτερα δυναμικοί αν η κυβέρνηση αποπειραθεί νέες απορρυθμίσεις αντί θετικές ρυθμίσεις προς τα εμπρός αλλά και των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές που κρίνουν και επιλέγουν με ποιες κατευθύνσεις και ποιους δρόμους ανοίγουμε εξόδους από την κρίση» προειδοποιεί από τις σελίδες του Βήματος ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick