twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Αυγούστου 2009

Αυξάνονται τα περιστατικά "αλλεργικού σοκ" στο μαιευτήριο Έλενα

Αυξάνονται καθημερινά τα καταγεγραμμένα περιστατικά αλλεργικού σοκ μεταξύ των εργαζομένων του μαιευτηρίου-νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου». Αλλα οκτώ άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου -κατά κύριο λόγο νοσηλευτές- φέρονται να εμφάνισαν από το περασμένο Σάββατο συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε δεκαεννέα - συμπεριλαμβανομένης της 45χρονης μαίας που κατέληξε στις 15 Ιουλίου μετά από αλλεργικό σοκ.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα (το οποίο αποκάλυψε η «Espresso») φαίνεται πως ανάγκασαν τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του μαιευτηρίου, Γιώργο Φαρμακίδη να θέσει με επιστολή του στη διάθεση της διοίκησης του νοσοκομείου την παραίτησή του. Ο κ. Φαρμακίδης, που διαφωνούσε με τη διοίκηση, είχε εισηγηθεί να τεθεί εκτός συστήματος εφημεριών το νοσοκομείο, ώστε να διερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση. Ωστόσο, οι υπεύθυνοιαρνήθηκαν κατηγορηματικά να κλείσει το νοσοκομείο έστω και για λίγες μέρες, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

Την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) είχε μεταβεί στο νοσοκομείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και έλεγξε τόσο τους χώρους όσο και το σύστημα κλιματισμού, αναζητώντας την ουσία που ευθύνεται για τις αλλεργικές αντιδράσεις. Η διερεύνηση, ωστόσο, της υπόθεσης συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του ιατροδικαστικού ελέγχου για τη 45χρονη μαία που ίσως ρίξουν φως στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Στη διάρκεια, πάντως, της περασμένης εβδομάδας είχαν ενοχοποιηθεί τα υλικά που χρησιμοποιούνται από το συνεργείο καθαριότητας. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα να ευθύνεται η διασπορά κάποιου βιολογικού παράγοντα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick