twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Αυγούστου 2009

Κομήτες και αστεροειδείς απειλούν την γη!

Μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει ότι η NASA, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, δεν διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για την παρακολούθηση κοντινών αστεροειδών και κομητών, οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν τη Γη.

Το 2005, το Κογκρέσο διέταξε τη NASA να παρακολουθεί το 90% των κοντινών στη Γη αστεροειδών, με διάμετρο περίπου 140 μέτρων. Κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, λόγω μηδαμινής χρηματοδότησης.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου 100.000 αστεροειδείς και κομήτες βρίσκονται κοντά στη Γη. Από αυτούς, οι 20.000 πιθανολογείται ότι αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη Γη, σε μια μελλοντική επίσκεψή τους.

Ωστόσο, η μελέτη επαναλαμβάνει ότι οι αστρονόμοι είναι σε θέση να παρακολουθούν τους αστεροειδείς και τους κομήτες… εάν εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι πόροι.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick