twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

30 Σεπτεμβρίου 2009

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0 : Βίντεο με τα γκολ του αγώνα

Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε υποδειγματικά στο «Emirates» κόντρα στην Άρσεναλ, ενώ ο Νικοπολίδης έδιωχνε ό,τι πήγαινε στην εστία του. Όλα αυτά για 78 λεπτά όταν και ο Φαν Πέρσι πέτυχε το γκολ για τους Άγγλους. Ο Αρσάβιν στο 86’ έκανε το τελικό 2-0 (αν και από θέση οφσάιντ) και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των γηπεδούχων, στο παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα δυο ματς με την Σταντάρ Λιέγης την 3η και την 4η αγωνιστική (Τρίτη 20/10 Καραϊσκάκη, Τετάρτη 4/11) θα παιχτεί σε μεγάλο ποσοστό η πρόκριση για τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

1.Άρσεναλ 6
2.Ολυμπιακός 3
3.Σταντάρ Λιέγης 1
4.Άλκμααρ 1

Το ματς:

Εξ αρχής το έργο του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ ήταν πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον στην έδρα της. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αξιοπρεπέστατα και χάρη στον Αντώνη Νικοπολίδη, που πραγματοποίησε ονειρική βραδιά, κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους. Όλα αυτά μέχρι το 78’, όταν σε μια ανύποπτη φάση και ενώ όλοι στην Άρσεναλ είχαν απογοητευτεί από την έκβαση της αναμέτρησης, ήρθε ο Φαν Πέρσι με πλασέ να γράψει το 1-0.

Η αρχή του αγώνα ήταν στα μέτρα του Ολυμπιακού. Η αντίπαλος για το πρώτο δεκάλεπτο περίπου είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά χάρη στις έγκαιρες οπισθοχωρήσεις των «ερυθρόλευκων» δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο «καταιγισμός» ευκαιριών για τους Λονδρέζους ήρθε μετά την καλή στιγμή τους με τον Αρσάβιν στο 14’. Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου και πίεσης των Άγγλων, αλλά και εκπληκτικών επεμβάσεων του πολύπειρου Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στο σημερινό παιχνίδι.

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» εξουδετέρωνε οποιοδήποτε σουτ έφτανε στο τέρμα του και είχε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής του. Βέβαια, στη μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ο Ολυμπιακός είχε τη τύχη με το μέρος του, αφού ένα βολέ του Φάμπρεγκας προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι (16’). Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα… Οι Ζαϊρί και Λεονάρντο στα άκρα, με τον Ντιόγο εντελώς μόνο ανάγκασαν την ομάδα του Ζίκο να περιορίζει τις επελάσεις της και να αρκείτε στα αμυντικά καθήκοντα. Η μοναδική καλή φάση των Πειραιωτών καταγράφηκε με τη συμπλήρωση των 45’, όταν ένα γύρισμα του Ζαϊρί δεν βρήκε ανταπόκριση από κανέναν μέσα στην περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, αλλά τη σπατάλησε. Μόλις στο 50’ ύστερα από κεφαλιά του Μέλμπεργκ ο Τοροσίδης δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, κυρίως λόγω της εισόδου του Στολτίδη αντί του πολύ κακού σήμερα Ζαουάντ Ζαϊρί. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κρατούσαν τη μπάλα, ενώ πλέον οι επελάσεις των «κανονιέρηδων» δεν ήταν οι συνεχόμενες και γρήγορες του πρώτου μέρους. Βέβαια ήλεγχαν το ρυθμό, αλλά δεν άγχωσαν πολύ τον Νικοπολίδη, ο οποίος και πάλι όποτε έπρεπε δήλωνε βροντερό παρών!

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η κατοχή της μπάλας από την Άρσεναλ γινόταν φλύαρη. Ο εκνευρισμός στις προσπάθειες των παικτών της έκανε την εμφάνιση της και εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να «κλειστεί» ακόμη περισσότερο πίσω. Μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρξε, μοναχά ορισμένα λάθη από την άμυνα των «ερυθρόλευκων» που έδωσε κενούς χώρους στον αντίπαλο να επιτεθεί. Όλα αυτά μέχρι το 78’, όταν ο Φαν Πέρσι πετάχτηκε (για πρώτη φορά) προ των αμυντικών του Ολυμπιακού και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα… Εκεί άπαντες στην ελληνική ομάδα κατέρρευσαν και το ο Αρσάβιν στο 86’ από θέση οφ σάιντ έκανε το τελικό 2-0. Τα πάντα καταστράφηκαν στο τέλος και μέσα σε οκτώ λεπτά… Τα λεπτά που απέμειναν ήταν πολύ λίγα και η ήττα ήρθε, με τους «ερυθρόλευκους» να πέφτουν με ψηλά το κεφάλι…

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Ντιαμπί (77' Βέλα), Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Ροζίτσκι (66' Εντουάρντο), Γκαλάς, Φαν Πέρσι, Σονγκ, Κλισί, Αρσάβιν, Έμπουε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί (46' Στολτίδης), Ντιόγο, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Λεντέσμα (79’ Μήτρογλου), Τοροσίδης.
sport-fm




Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick