twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Σεπτεμβρίου 2009

Νέες αποκαλύψεις για τις τουρκικές βαρβαρότητες κατά την εισβολή στην Κύπρο

Αφωνος και σοκαρισμένος ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος από δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», όπου, σε σημερινό δημοσίευμα Τουρκοκύπριος ομολογεί ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σφαγής Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή. Ο αυτόπτης μάρτυρας που λύνει τη σιωπή του έπειτα από 35 χρόνια συγκάλυψης της ανθρωποσφαγής δήλωσε ότι είχαν παραδώσει Ε/κ αιχμαλώτους για να τους μεταφέρουν στην Τουρκία.

«Τη στιγμή που αυτοί (στσ: Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι) οδηγήθηκαν στο σημείο της εισβολής, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο, κατέφθαναν Τούρκοι στρατιώτες από την Τουρκία και μόλις τους είδαν δεμένους ρώτησαν περί τίνος πρόκειται και όταν
πήραν την απάντηση ότι ήταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με λόγχες και ξιφολόγχες» είπε ο Τουρκοκύπριος στην εφημερίδα.

«Από το αίμα των αιχμαλώτων η θάλασσα κοκκίνισε», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν φοβήθηκε από τη σκηνή, ο συνεντευξιαζόμενος απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του επειδή είχε θολώσει σε τέτοιο βαθμό το μάτι των Τούρκων στρατιωτών και δεν αποκλείονταν να σφάξουν και τους ιδίους.

Είπε ότι επρόκειτο για οκτώ λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν 40 αιχμάλωτοι, ένας «αγωνιστής», ένας «αστυνομικός» και ένας οδηγός στο κάθε λεωφορείο. Υπεύθυνος για τη φάλαγγα ήταν ο Τ/κ λοχίας Χουσεϊν Ταχίρ. Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλει να αποκαλυφθεί τα όνομά του, δήλωσε ότι ίσως να έθαψαν τους νεκρούς σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε.

Προσθέτει ότι το συμβάν έλαβε χώρα στα τέλη του Αυγούστου. Αναφέρει ότι στους Τούρκους στρατιώτες που διέπραξαν τα εγκλήματα, προτού αποσταλούν στην Κύπρο, είχε λεχθεί ότι οι Ε/κ υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια τους αιχμάλωτους Τούρκους στρατιώτες.

Ο Τ/κ δημοσιογράφος Αλί Οσμάν, ο οποίος συνομίλησε με τον Τ/κ αυτόπτη μάρτυρα, γράφει ότι αυτός προέβη στις αποκαλύψεις τώρα επειδή τον τελευταίο καιρό ο Τύπος της Τουρκίας αναφέρεται στη δολοφονία στο χωριό Τζιάος και αφήνει να νοηθεί ότι δολοφόνοι ήταν μόνον οι Τ/κ.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick