twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Σεπτεμβρίου 2009

Αγωγή στον υιό του Μάνου Χατζιδάκι θα κάνει η Βίσση

Ο Γιώργος Χατζηδάκις με επιστολή του, ανακοίνωσε ότι ο Μάριος Φραγκούλης και το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζηδάκις» αποχωρούν από το Φεστιβάλ Ξάνθης, από τη στιγμή που συμμετέχει και η Άννα Βίσση.

Η γνωστή τραγουδίστρια θεώρησε πολύ προσβλητικά τα όσα γράφονται στην εν λόγω επιστολή και δεν θα αφήσει με τίποτα ασυγχώρητο τον γιο του μεγάλου συνθέτη...

Ο γιος του αξέχαστου συνθέτη, Γιώργος, έστειλε στους διοργανωτές του Φεστιβάλ Ξάνθης επιστολή που στάζει φαρμάκι για την τραγουδίστρια. «Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι ο δήμος σας ενδιαφέρθηκε να συμπεριλάβει την παραπάνω συναυλία στις μουσικές του εκδηλώσεις διότι μετά από πολλά χρόνια θα παρουσιάζονταν έργα του Μ.Χ. στη γενέτειρα πόλη του από το μουσικό σύνολο που ο ίδιος ίδρυσε. Δυστυχώς, όμως, η χαρά μου γρήγορα μετατράπηκε σε απογοήτευση και θλίψη όταν είδα να συνδέεται η συναυλία μας και να παρουσιάζεται από κοινού με τη συναυλία της Αννας Βίσση, που -αν μη τι άλλο- δείχνει άγνοια και έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το έργο του Μ.Χ. και τη θέση του στον ελληνικό πολιτισμό!»

Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Χατζιδάκις χρησιμοποιεί πιο βαριές φράσεις: «Η κ. Βίσση υπηρετεί με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα άλλο είδος τραγουδιού, το οποίο είναι μάλιστα στις μέρες μας πολύ δημοφιλές, όμως είναι εκ διαμέτρου ξένο, αισθητικά και ιδεολογικά αντίθετο και ασύμβατο με το έργο και την όλη καλλιτεχνική υπόσταση του πατέρα μου. Δεν αρκεστήκατε, μάλιστα, να συμπεριλάβετε στην ίδια διοργάνωση και τις δύο εκδηλώσεις, αλλά προβαίνετε και στην ενιαία προβολή τους: χαρακτηριστικά, στο αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτ, μετά το πλάνο με την εικόνα του Μάνου Χατζιδάκι προβάλλεται η εικόνα της κ. Βίσση!»

Το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» επρόκειτο να συνοδέψει τον Μάριο Φραγκούλη στη συναυλία που θα έδινε εκεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της περιοχής.


Η απάντηση με το tattoo

Γυρίζοντας την πλάτη στο κοινό και αποκαλύπτοντας το τατουάζ της με τους στίχους «Σβήσε το δάκρυ με το μαντίλι σου να πιω τον ήλιο μέσα απ' τα χείλη σου» από το «Μην το ρωτάς τον ουρανό» (τη μουσική του οποίου έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις) έδωσε την απάντησή της η Αννα Βίσση στον ντόρο που δημιουργήθηκε για τη συνύπαρξή της στην ίδια σκηνή με τον Μάριο Φραγκούλη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα σε μαγαζί της Ξάνθης, της ζητήθηκε να μιλήσει για τον Μάνο Χατζιδάκι και την άρνηση τόσο του τενόρου όσο και του γιου του Χατζηδάκι να τη δεχτούν στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της παλιάς Ξάνθης, στο πρόγραμμα με τίτλο «Η εποχή της αγάπης», που περιλαμβάνει μελωδίες του αξέχαστου συνθέτη. Τότε η δημοφιλής τραγουδίστρια είπε: «Καλύτερα να σας δείξω!» Γύρισε λοιπόν την πλάτη της και έδειξε στον κόσμο μια καρδιά που περιελάμβανε στίχους από τραγούδι τη μουσική του οποίου είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις. Πρόσθεσε, δε, ότι το συγκεκριμένο τατουάζ είναι αφιερωμένο στην κόρη της Σοφία...

«Το γράμμα όπως συντάχθηκε ήταν λίγο έως αρκετά αγενές ως προς το πρόσωπό μου και ρατσιστικό... γιατί ο ρατσισμός δεν είναι μόνο πολιτικού περιεχομένου, είναι να μην με θεωρεί άξια να βρεθώ στην ίδια διαφήμιση μαζί του. Τέλος πάντων... είναι γελοίες καταστάσεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ο ένας καλλιτέχνης να βγαίνει και να υποτιμά τον άλλον. Δεν είναι όμορφο και δεν θα το έκανα ποτέ. Αυτό που έκανε ο κ. Χατζηδάκις είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο κ. Γιώργος Χατζηδάκις δεν είναι ο Μάνος Χατζηδάκις, που δεν πιστεύω να έκανε κάτι τέτοιο. Είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης και τον έχω τραγουδήσει πολύ. Ο Γιώργος Χατζηδάκις δεν ξέρω αν κάνει καλά έτσι όπως εκπροσωπεί τον πατέρα του», δήλωσε η τραγουδίστρια, ενοχλημένη από την Ξάνθη.

«Ο Μάνος Χατζιδάκις 'ανήκει' στον κόσμο. Τόση πολύ αποστείρωση καταντάει λίγο δήθεν...», πρόσθεσε η Άννα.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick