twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλάζουν οι ποινές για την υπόθεση Άλεξ!


Ένα χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ, τον Φεβρουάριο του 2006 στη Βέροια, αναμένονται διαφοροποιήσεις στην απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2009 το δικαστήριο έκρινε ενόχους, για τις κατηγορίες της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού, τους πέντε από τους συνολικά έξι ανηλίκους, οι οποίοι κατηγορούνταν για την εξαφάνιση του 11χρονου αγοριού. Ακόμη, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για υπόθαλψη εγκληματία κρίθηκε ένοχος και ο έκτος ανήλικος, που ενεπλάκη στην υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε στα δύο ελληνόπουλα. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορούν οι εκθέσεις του

Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός-φιλοξενία τους. Οι εκθέσεις αυτές παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα για τη διαγωγή και την εν γένει στάση των αδερφών Λ.Χ. και Β.Χ. -των δύο από τους πέντε ανήλικους που καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την εξαφάνιση του συνομηλίκου τους από τη Γεωργία.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, στις 18 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου. Η αίτηση υποβλήθηκε από την πλευρά των ελληνόπουλων, παρά το ότι, σύμφωνα με τα δικονομικά δεδομένα, η απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται νομικής προσβολής.

H εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί τομή στα μέχρι τώρα δικαστικά δεδομένα. Ταυτόχρονα, αν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τα δύο ελληνόπουλα της «ομάδας των 5» να μην είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, εγείρεται ζήτημα διαφοροποίησης και της ποινής και των άλλων καταδικασθέντων.

Οι προδιαγραφόμενες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά και ενδεχόμενες εξελίξεις.

Πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick