twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Σεπτεμβρίου 2009

Τραγωδία με Σομαλούς μετανάστες

Τουλάχιστον δέκα Σομαλοί μετανάστες πνίγηκαν και έξι αγνοούνται, όταν οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν σε δύο πλοιάρια, τους ανάγκασαν να πέσουν στη θάλασσα στα ανοιχτά της Υεμένης, στον Κόλπο του Αντεν, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το πρώτο πλοιάριο που μετέφερε 44 Σομαλούς, ανατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν δουλέμποροι άρχισαν να σπρώχνουν τους επιβάτες και να τους ρίχνουν στη θάλασσα στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Χαντραμούτ.

Το πλοίο απέπλευσε την Παρασκευή από τη Μαρέρα της Σομαλίας, ανατολικά του λιμένα Μποζάσο.

Από τους επιβάτες οι 34 κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή, ενώ επτά από αυτούς

πνίγηκαν και οι σοροί τους εκβράστηκαν στην ακτή του Ρουτζάιμαχ. Τρεις αγνοούνται.

Στο δεύτερο πλοιάριο που μετέφερε 42 Σομαλούς, οι δουλέμποροι ανάγκασαν επίσης τους επιβάτες να πέσουν στη θάλασσα στα ανοιχτά της επαρχίας Σάμπουα.

Τρεις από τους μετανάστες πνίγηκαν, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι επίσης νεκροί, αναφέρει η ανακοίνωση της UNHCR. Τριάντα κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή, ενώ άλλοι έξι υπάρχουν πληροφορίες ότι παρέμειναν στο πλοιάριο με τους δουλέμπορους, οι οποίοι απέπλευσαν πίσω στη Σομαλία.

Η εκπρόσωπος της Αρμοστείας στην Υεμένη Κλερ Μπουρζουά δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πυκνώσουν τα περιστατικά παράνομης διακίνησης μεταναστών από τη Σομαλία στην Υεμένη, καθώς η περίοδος των μουσώνων φτάνει στο τέλος της και ο πλους είναι ασφαλέστερος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR, στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές της Υεμένης περίπου 36.000 Αφρικανοί, αριθμός που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 33% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2008. Πέρυσι έφτασαν με τον τρόπο αυτό στην Υεμένη 50.091 μετανάστες, ενώ 590 πνίγηκαν και 359 αγνοούνται και θεωρούνται επίσης νεκροι.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick