twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Οκτωβρίου 2009

Στις 6 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία...

Στις 6 Δεκεμβρίου -λίγο πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010- φαίνεται πως θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, Σάββατο, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία επί της διαδικασίας της εκλογής των τεσσάρων υποψηφίων, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας θα ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή.


Ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να έχει δεχθεί να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, αναιρώντας την αρχική πρόθεσή του να αποχωρήσει την 7η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νέα ημερομηνία αποφασίστηκε μετά τις διαδοχικές διαβουλεύσεις που είχε ο Δημήτρης Σιούφας με τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία, καθώς διαπιστώθηκε πως απαιτείται περισσότερος χρόνος για να στηθεί σωστά και αξιόπιστα ο εκλογικός μηχανισμός.

Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου από τον πρώτο γύρο (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία), τότε θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία στις 13 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε, κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Δημ.Σιούφα, να υπάρξει εκλογή προέδρου με 42%, που είναι και ο πήχης για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.

Το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου θα μετατραπεί από έκτακτο σε τακτικό και θα εγκρίνει την αλλαγή του Καταστατικού για να ακολουθήσει τέσσερις εβδομάδες αργότερα η εκλογή του νέου αρχηγού.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα 600.000 μέλη της ΝΔ που έχουν εγγραφεί από το 1974 ως το 2007, ενώ ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορούν να εγγραφούν και νέα μέλη εφόσον προταθούν από δύο παλαιότερα.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick