twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Νοεμβρίου 2009

Πως περνά στην φυλακή ο Τεό Θεοδωρίδης


Βρέθηκε να μεταφέρει τέσσερα κιλά λευκής σκόνης. Δύσκολα καθαρίζεις από μια τέτοια υπόθεση. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά.

Πλέον, ο Τεό, το γνωστό μοντέλο που συγκλόνισε πριν από εννέα μήνες το πανελλήνιο, απόλυτα συνειδητοποιημένος βλέπει κατάματα την πραγματικότητα. Ξέρει πως όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά του τόσο πιο γρήγορα θα βρει και τη δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσει. Αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να το συνειδητοποιήσει πως το «ταξίμετρο της ζωής» θα αρχίσει να καταγράφει και πάλι… χιλιόμετρα έπειτα από πολλά χρόνια, αφού τα καλύτερα χρόνια του τα περνά στο κελί και το προαύλιο μιας φυλακής...

Μέχρι σήμερα μετρά εννέα μήνες στη φυλακή. Αμέτρητες ώρες που περνούν βασανιστικά

αργά για ένα παλικάρι που είχε γοητεύσει δεκάδες κορίτσια από την πορεία που είχε στο μόντελινγκ. Ο Τεό Θεοδωρίδης στα τριάντα δύο του χρόνια περνάει τη ζωή του στις φυλακές Διαβατών και μέσα από την «Espresso της Κυριακής» σας αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες από το 24ωρό του στο κελί του.

Το πρόγραμμά του ξεκινάει κάθε πρωί στις 07.30. Τότε είναι η ώρα για το πρωινό. Στη συνέχεια, γίνονται εργασίες και ο ίδιος βάζει στολή μπογιατζή και συμμετέχει οικειοθελώς στις δραστηριότητες μέσα στη φυλακή. Το απόγευμά του όμως το αφιερώνει στα αγαπημένα του λογοτεχνικά βιβλία και στη ζωγραφική που λατρεύει. Δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους άλλους κρατουμένους και είναι πολύ κλεισμένος στον εαυτό του. Εκτός από τα βιβλία του και τα σύνεργα της ζωγραφικής, στο κελί του υπάρχει μόνο μία εικόνα του Αγίου Θεοδώρου. Συνηθίζει να κάνει μπάνιο δύο φορές την ημέρα και είναι υπόδειγμα κρατουμένου. Η συμπεριφορά των υπευθύνων απέναντί του μέσα στη φυλακή είναι πολύ καλή, μιας και είναι συνεργάσιμος και ήσυχος. Η εν γένει συμπεριφορά του δε καταλογίζεται στα υπέρ του σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του στη φυλακή και με τη συνέχεια της υπόθεσής του.

Ο Τεό δεν έχει καμία επαφή με τους φίλους του από τον χώρο του μόντελινγκ. Στο τηλέφωνο μιλάει μόνο με τους γονείς του και την αγαπημένη του Τζουλιάνα, με την οποία είχε σχέση τα τελευταία δύο χρόνια. Οταν συναντήθηκε ωστόσο με την οικογένειά του, ήρθε σε δύσκολη θέση. Ολοι ήταν σε κατάσταση σοκ. Απλοί άνθρωποι και χωρίς οικονομική άνεση, έβλεπαν τον άνθρωπό τους να έχει χάσει το χαμόγελό του και αιτία ήταν τα ναρκωτικά... Εξουθενωμένος και καταπονημένος ψυχολογικά, αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους και οι μόνες λέξεις που έχουν βγει από το στόμα του δημόσια είναι «είμαι καλά». Πάντως, όσοι τον έχουν δει επιβεβαιώνουν ότι έχει πάρει κάποια κιλά από τις πρώτες ημέρες της σύλληψής του, τότε που είχε «λιώσει». Οπως μάθαμε, ό,τι ζωγραφίζει καθημερινά και κρύβει ως εφτασφράγιστο μυστικό στο κελί του θέλει να το δωρίσει στις αδελφές του και, γιατί όχι, σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θα κάνει και μια έκθεση ζωγραφικής…

Τα πρώτα Χριστούγεννα που περνά στη φυλακή θα είναι σίγουρα δύσκολα και ο Τεό Θεοδωρίδης αναζητεί την ηρεμία του και από κάπου να πιαστεί για να αντέξει μέχρι να έρθει η ημέρα που θα έχει δικαίωμα να ξαναζήσει.


Η σύλληψη και η απολογία

Τον Φεβρουάριο του 2009 η «Espresso» αποκλειστικά είχε βγάλει στη δημοσιότητα τη σύλληψη του Τεό Θεοδωρίδη στο αεροδρόμιο της Σόφιας. Αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Ντουμπάι, αφού είχαν διαπιστώσει ότι είχε πλαστό διαβατήριο. Αμέσως και με κινηματογραφικό τρόπο μεταφέρθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές. Η είδηση αυτή σόκαρε και αναστάτωσε όλη την ελληνική showbiz, η οποία μάθαινε ότι βρέθηκαν στην κατοχή του ομορφότερου άνδρα του 2008 τέσσερα κιλά κοκαΐνης. Εκείνες τις μέρες ο επιθεωρητής Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ. Στέργιος Αποστολίδης είχε ισχυριστεί ότι ο 32χρονος άνδρας είχε ταξιδέψει στην Κολομβία και έκλεισε το deal για τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Στην απολογία του ο Τεό τα είχε πάρει όλα επάνω του και προσπάθησε να καλύψει τους δύο συνεργούς του, που επίσης είχαν συλληφθεί. Παραδέχθηκε ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα είναι ο άνθρωπος που του μιλάει καθημερινά και τον ενημερώνει για ό,τι γίνεται, είχε δηλώσει: «Ζητάμε ο πελάτης μας να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και εξέταση βιολογικού και γενετικού υλικού, ώστε να πιστοποιηθεί ότι είναι χρήστης». Η υπεράσπιση του μοντέλου από τον γνωστό δικηγόρο είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αλλά μέχρι και σήμερα ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι ο πελάτης του είναι εξαρτώμενος από τις ουσίες αυτές και θα πρέπει να έχει μια διαφορετική ποινική μεταχείριση. Καθημερινά μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις συλλέγει στοιχεία και μιλάει με τον πελάτη του και πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, ενώ υπάρχει περίπτωση ο Τεό να μεταφερθεί στην Αθήνα για κάποιο διάστημα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick