twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

30 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Κρουέφσκι στους ηγέτες της Ε.Ε

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, απέστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ με την οποία ζητά υποστήριξη αναφορικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.

Στην επιστολή, ο κ. Γκρούεφσκι υπογραμμίζει ότι «το να καταστεί δυνατό για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα ή για κάθε εν δυνάμει υποψήφια χώρα να προοδεύει προς την ένταξη στην ΕΕ βασιζόμενη στις ατομικές της προσπάθειες, σύμφωνα με το επίπεδο εκπλήρωσης των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, αποτελεί μια κίνηση η οποία από τη μία πλευρά επηρεάζει άμεσα τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και από την άλλη παρακινεί τις


άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, πρόκειται για μια κίνηση η οποία οδηγεί προς την πλήρη ολοκλήρωση της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και στο ζήτημα του ονόματος, ο κ. Γκρούεφσκι σημειώνει στην επιστολή που απέστειλε στους ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ:

«Έχοντας επίγνωση της σημασίας της πρόκλησης για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής συνεργασίας, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσει την ενεργή δέσμευσή της για τη βελτίωση των σχέσεων με όλους τους γείτονές της και για τη συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας. Σχετικά με τη διμερή εκκρεμότητα για το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα αυτό θα συνεχιστούν με ενεργό και εποικοδομητικό τρόπο ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημειώνει επίσης στην επιστολή του ότι, το προ ημερών ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μια ισχυρή επιβεβαίωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της χώρας, αλλά και επιπρόσθετο κίνητρο για την επιτάχυνση της υλοποίησης των προϋποθέσεων ένταξης στην ΕΕ.

Τονίζοντας το γεγονός ότι ενώπιον της ΠΓΔΜ βρίσκεται μια μακρά και δύσκολη ενταξιακή διαδικασία η οποία προλειαίνει το έδαφος για το ευρωπαϊκό μέλλον, ο κ. Γκρούεφσκι
News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick