twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Δεκεμβρίου 2009

Αστεία γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Προς: Αγιο Βασίλη. Διεύθυνση: Καισαρεία, Λαπωνία ή οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση χρησιμοποιεί ο παππούς με την κόκκινη στολή, τη χαριτωμένη κοιλίτσα και τα άσπρα γένια!

Ο Αγιος Βασίλης υπάρχει! Το πιστεύουμε μικροί και μεγάλοι που τον αγαπάμε και λαχταρούμε να μας θυμηθεί και φέτος. Η προσφορά του μεγάλη, μικρή δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μας θυμηθεί και να συμπεριλάβει στα δρομολόγιά του τη δική μας διεύθυνση!

Χο, χο, χο... Ο καλοσυνάτος Αγιος έχει έτοιμο το έλκηθρό του. Οι τάρανδοι είναι υπ' ατμόν για το μεγάλο ταξίδι. Στάσεις θα πραγματοποιήσει όπου μένουν παιδιά, αλλά δεν θα ξεχάσει και τους ηλικιωμένους! Χο, χο, χο!.. Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας μάλιστα έχουν φροντίσει να αποστείλουν εγκαίρως τα γράμματά τους και αναμένουν με αγωνία την απάντηση του Αϊ-Βασίλη! Εστω και αν αυτή προέρχεται από την αρμόδια υπηρεσία των

Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.)!

Μια απάντηση, ένα γράμμα βγαλμένο από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, γεμάτο όνειρα και προσδοκίες! Οπως άλλωστε είναι και οι επιστολές των αγνών ψυχών των παιδιών, που δανειστήκαμε από το γραμματοκιβώτιο του Αϊ Βασίλη!

«Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη, όπως βλέπεις, συνεχίζω να πιστεύω σε σένα, πέρασα πολύ ωραία με το πλυντηριάκι που μου έφερες πέρυσι και φέτος θα ήθελα μια κούκλα...» λέει η μικρή Δέσποινα στο γράμμα της. Κλείνοντας πάντως δεν αμελεί να ζητήσει από τον Αγιο φώτιση και υγεία!

Οι περισσότεροι μικροί φίλοι του Αϊ-Βασίλη ζητούν τα... κλασικά: τα αγόρια κυρίως ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κορίτσια κούκλες... «Αγαπητέ Αγιε, τα Χριστούγεννα θέλω να μου φέρεις αν μπορείς ένα Game-boy. Πολλά φιλιά στα ξωτικά, αλλά και σε σένα. Θέλω να έρθεις στο δωμάτιό μου και να με ξυπνήσεις για να σε δω».

Υπάρχουν όμως και άλλα παιδιά που στέλνουν γράμματα εκφράζοντας τηην επιθυμία τους για επικοινωνία. Ο μικρός Κωνσταντίνος γράφει: «Είμαστε τρία αδερφάκια. Ο πατέρας μας πέθανε πριν από έναν μήνα και θέλουμε να πας κοντά του, να του πεις ότι τον αγαπάμε και τον θυμόμαστε κάθε στιγμή. Να είναι ευτυχισμένος κοντά στον Θεό».

Επιστολές δεν στέλνουν μόνον οι λιλιπούτειοι φίλοι μας αλλά και αρκετά μεγαλύτεροι... Γηραιότερος κύριος που φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών αναζητεί τον Αγιο των ημερών στη διεύθυνση «Ουρανοφάντορα Βασίλειο Καππαδόκη τον Μέγα, 10.000 Λεωφόρος των Ουρανών, Κοινοπολιτεία Αγίων».

Τα αιτήματά του έχουν μεγάλη δόση χιούμορ, καθώς ζητεί «πάνες, λαγουδάκια και βρακάκια». Χαριτολογώντας μάλιστα κλείνει την επιστολή ως εξής: «Η πληρωμή με την παραλαβή με τρίμηνη επιταγή λόγω κρίσης!».


Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ!

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανή την πίστη των παιδιών μας» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» η Βούλα Θεοτοκάτου, που για δεκαοκτώ συναπτά έτη έχει ασχοληθεί με τα γράμματα των παιδιών μέσω της αρμόδιας υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ. και προσθέτει: «Για να ασχοληθεί κάποιος με αυτά τα γράμματα πρέπει να δώσει και την ψυχή του, αυτό δεν είναι εργασία, είναι έργο».

Στα γράμματα των παιδιών μπορεί κανείς να διακρίνει έναν πολύ όμορφο λόγο, που πραγματικά χαίρεσαι να διαβάζεις. «Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί και οι γονείς να έχουν συμβάλει στη σύνταξη της επιστολής για να βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και για να ζωντανέψουν τα δικά τους παιδικά χρόνια» λέει η κ. Θεοτοκάτου. Παράλληλα οι μικροί φίλοι δεν παραλείπουν να χαρίσουν στον Αγιο Βασίλη και στους βοηθούς του όμορφες ζωγραφιές που παρουσιάζουν την εικόνα των εορτών.

«Ανεξαρτήτως ηλικίας, μη χάσουμε το όνειρο και μην ξεχάσουμε να ρίξουμε το γράμμα μας στο ταχυδρομείο του Αγιου Βασίλη» μας προτρέπει!
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick