twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Δεκεμβρίου 2009

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για άμεση φορολογική απόδοση

Η κυβέρνηση αποφάσισε έξι μέτρα άμεσης φορολογικής απόδοσης. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη σύνταξη του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας, το υπουργείο Οικονομικών, αργά αλλά σταθερά, προχωράει στη συγκεκριμενοποίηση των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει μέσα στο 2010 προκειμένου να πετύχει τον διττό του στόχο: α) να ικανοποιήσει την αδήριτη ανάγκη για συγκέντρωση εσόδων και β) να ηρεμήσει τις αγορές που αντιδρούν νευρικά σε κάθε τι ελληνικό (ομόλογα, μετοχές, κ.λ.π.). Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο... υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των εμμέσων φόρων στα καύσιμα, θα επιφέρει αλλαγές στα πολύ υψηλά και στα πολύ χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, θα καταργήσει κάθε αυτοτελή φορολόγηση, θα επιβάλει τις επαγγελματικές συναλλαγές μέσω τραπεζών, θα προχωρήσει σε περικοπή επιδομάτων και πάγωμα μισθών και θα επαναφέρει τις αποδείξεις σε άμεση σχέση με το αφορολόγητο όριο.
Την ίδια ώρα, προωθεί τη σύνταξη του νέου Προγράμματος Σταθερότητας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός το οποίο διασφαλίζει, πέραν όλων των άλλων, τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, ενώ συμβουλές για τις φορολογικές αλλαγές θα δώσει το ΔΝΤ.
Ποιοι κατέχουν ελληνικά ομόλογα
Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο δολαριακών εκδόσεων που θα απευθύνονται σε ΗΠΑ και Ασία, διαπιστώνεται ότι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου συναντώνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.


fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick