twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Φεβρουαρίου 2010

Το θηρίο ξύπνησε!

Μετά από οκτώ χρόνια λήθαργου, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι εδώ. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν δίκαια τον Παναθηναϊκό με 68-64 στο κλειστό του Ελληνικού και κατέκτησαν το όγδοο Κύπελλο στην ιστορία τους, που είναι ο πρώτος τους τίτλος μετά από το 2002, βάζοντας τέλος στην πενταετή «πράσινη» κυριαρχία στο θεσμό. Κορυφαίος ο Τεόντοσιτς με 22 πόντους και 4 ασίστ. Μικρής έκτασης επεισόδια με το τέλος του ματς.

Ο αγώνας…

Η άμυνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα έδειχνε να προκαλεί δυσλειτουργία στον Παναθηναϊκό. Όμως παρόλο που οι «πράσινοι» άρχισαν με 0/4 σουτ κατάφεραν χάρη στον Μάικ Μπατίστ, που πέτυχε έξι

γρήγορους πόντους, να προηγηθούν με +5, 4-9, στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά βελτίωσε οργανωτικά τους «ερυθρόλευκους». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που με τρίποντο ολοκλήρωσε ένα 5-0 ισοφαρίζοντας σε 13-13, την ώρα που ο Μπατίστ είχε αποσυρθεί στον πάγκο φορτωμένος με δύο φάουλ. Δύο εξαιρετικές συνεργασίες μεταξύ Διαμαντίδη και Πέκοβιτς έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να κλείσουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα (15-18), χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Μαυροβούνιου σέντερ σχεδόν με την εκπνοή.

Η νευρικότητα ήταν εμφανής στις κινήσεις των παικτών των δύο ομάδων, που μολονότι παρουσιάζονταν αποτελεσματικές στην άμυνα, υστερούσαν σε δημιουργία και ευστοχία από μακρινή απόσταση. Οι «αιώνιοι» εξακολουθούσαν να ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί και ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία να ξεφύγει με +5, όταν μετά από τρίποντο του Διαμαντίδη και χαμένη επίθεση του Ολυμπιακού, Νίκολας και Μπατίστ αστόχησαν σε λέι απ και κάρφωμα αντίστοιχα, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσίλντρες να ισοφαρίσει με έμμεσο τρίποντο σε 25-25. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που ρίχτηκε στη μάχη στα μέσα της περιόδου, έδωσε ένα βραχύβιο προβάδισμα στην ομάδα του (25-27), όμως ένα τρίποντο του Πεν και ένα καλάθι του Βούιτσιτς έδωσαν στους Πειραιώτες το δεύτερό τους προβάδισμα (μετά το 2-0) με 30-27. Δύο εντυπωσιακά καρφώματα από Κλέιζα και Τσίλντρες έφεραν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ματς σε διαφορά έξι πόντων (33-27 και 35-29), με την οποία και ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, 37-31.

Με δύο γρήγορα καλάθια από Φώτση και Νίκολας ο Παναθηναϊκός ψαλίδισε με την έναρξη της επανάληψης τη διαφορά (37-35). Η άμυνα των «πρασίνων» ήταν αισθητά βελτιωμένη, ωστόσο αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ριμπάουντ, με τον Ολυμπιακό να έχει φτάσει στο πρώτο τρίλεπτο τα 12 επιθετικά στον αγώνα. Έτσι οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να διατηρούν την πρωτοπορία στο σκορ και στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου η διαφορά παρέμενε στο +6 (42-36) χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έφτασε τους εννέα συνεχείς προσωπικούς πόντους, καθώς με δύο τρίποντα έβαλε τον Ολυμπιακό σε σαφή θέση ισχύος, 58-48, τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε αγωνιστική τρικυμία, με πολλά κενά στην άμυνα και κάκιστες επιλογές στην επίθεση, αλλά έδειξε να έχει σφυγμό με δύο προσωπικά καλάθια του Χάισλιπ (48-42) και το δεκάλεπτο τελείωσε με δύο πόντους του Μαυροκεφαλίδη για το 50-42.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, όταν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου προηγήθηκε ξανά με +10, 52-42, και ο Πεν κέρδισε δύο βολές. Όμως ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άστοχος και ο Παναθηναϊκός εξαπέλυσε την τελική του αντεπίθεση με στόχο την ανατροπή. Το τρίτο συνεχές καλάθι του Χάισλιπ κι ένα τρίποντο από τον Περπέρογλου μείωσαν στο μισό τη διαφορά (52-47) επτά λεπτά πριν το φινάλε του τελικού. Οι «πράσινοι» έκαναν καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά δύο άστοχα τρίποντα από Περπέρογλου και Σπανούλη δεν τους επέτρεψαν να μειώσουν κι άλλο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα και με τρία διαδοχικά τρίποντα, από Πεν, Τεόντοσιτς και Κλέιζα, προηγήθηκαν με +11, 61-50, 3:38 πριν το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός πλήρωνε τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα: πέρυσι ήταν ο Διαμαντίδης που με τρία τρίποντα είχε γυρίσει το ματς χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, φέτος τρία συνεχή «ερυθρόλευκα» τρίποντα άνοιγαν διάπλατα το δρόμο για το πρώτο τρόπαιο των Πειραιωτών μετά από οκτώ χρόνια ανομβρίας. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στο -2, 66-64, με τρίποντο του Διαμαντίδη και έστειλε τον Τεόντοσιτς στις βολές, 4,4’’ πριν το τέλος. Ο Σέρβος γκαρντ με «κρύο αίμα» ευστόχησε και στις δύο γράφοντας τον επίλογο του τελικού.

Δεκάλεπτα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Πεν 7, Τσίλντρες 7, Βούιτσιτς 4, Μπουρούσης 8, Χαλπερίν, Κλέιζα 12, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 2, , Σχορτσανίτης 3, Γλυνιαδάκης, Τεόντοσιτς 20.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 10, Φώτσης 2, Χάισλιπ 6, Νίκολας 10. Διαμαντίδης 9, Πέκοβιτς 12, Γιασικεβίτσιους 2.

Διαιτητές: Βορεάδης, Γκόντας, Μουζάκης.

* Μικρής έκτασης επεισόδια και κάποιες συμπλοκές οπαδών του Παναθηναϊκού με αστυνομικούς παρατηρήθηκαν με το τέλος του τελικού. Πάντως παρά το εκρηκτικό κλίμα στις εξέδρες, δεν υπήρξε αναταραχή πριν ή στη διάρκεια του τελικού.

* Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους χρησιμοποιήθηκε λίγο από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γκρινιάζοντας σε έντονο ύφος στον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος τον καλούσε επίσης σε υψηλούς τόνους να καθίσει στη θέση του.
Sport-fm

3 σχόλια:

Nikos είπε...

Ο... "Θεοδόσης" κι η παρέα του μας τρέλαναν απόψε!!!

Θρύλε γερά!!

Koupakia είπε...

Κάποτε θα ξύπναγε το Θηρίο!

papagalaki είπε...

Το θέμα είναι για πόσο ακόμη θα είναι ξύπνιο

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick