twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

31 Ιουλίου 2010

Μετατάξεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο μετά την απογραφή

Ευρείες μετατάξεις και νέο μισθολόγιο έρχονται μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, όπως άφησαν να εννοηθεί οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «Καλλικράτη» στο κεντρικό κράτος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως ανοίγει ο δρόμος για ενιαίο μισθολόγιο.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων όλων όσων έχουν απογραφεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με στόχο να αποσαφηνιστεί πλήρως ο αριθμός τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι υπάλληλοι που πληρώνονται από το Δημόσιο είναι από 950.000 έως 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 54% των δημοσίων υπαλλήλων είναι άνδρες και το 46% γυναίκες, οι περισσότεροι είναι μεταξύ 40 και 50 ετών, το 39% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και η συντριπτική πλειονότητα είναι μόνιμοι.

«Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης θέσεων στο Δημόσιο» διαβεβαίωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ωστόσο, πρόσθεσε πως θα γίνει καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώποινου δυναμικού. Σε πρώτη φάση, αναμένονται μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις οργανισμών.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για το πώς ξοδεύονται τα χρήματα» και αναφέρθηκε εκτενώς στην καταβολή των μισθών (από 1ης Νοεμβρίου) από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick