twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Ιουνίου 2009

Επιχείρηση - αράχνη: Ποιοί είναι οι 19 Έλληνες παιδόφιλοι


Η επιχείρηση-αράχνη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε στήσει ιστό χιλιομέτρων σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδος. Υστερα από συνεχείς εφόδους σε σπίτια ανυποψίαστων παιδόφιλων οι «ηλεκτρονικοί ράμπο» κατάφεραν να παγιδέψουν και να συλλάβουν είκοσι άτομα και να σχηματίσουν δεκαεννιά δικογραφίες. Ο πόλεμος όμως κατά των ανώμαλων του Διαδικτύου και το ανηλεές κυνηγητό τους συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές πάντα στο επίπεδο της διεθνούς συνεργασίας...

Η επιχείρηση «spider web» (αράχνη του Διαδικτύου) δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους των αξιωματικών για τηκαθημερινά αυξανόμενη ηθική κατάπτωση μερίδας της κοινωνίας μας, αφού ανάμεσα στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι ήταν μεγαλοξενοδόχος, βιομήχανος, καθηγητής Λυκείου, διευθυντής ΟΑΕΔ, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, δικαστικός επιμελητής, πυροσβέστης και οδηγός σε σχολικό ιδιωτικού δημοτικού εκπαιδευτηρίου. Ολοι τους «ευυπόληπτοι» πολίτες, που τη νύχτα «καρφώνονταν» μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους και τριγύριζαν στον κυβερνοχώρο για να βρουν και να «κατεβάσουν» διεστραμμένα βίντεο στα οποία εικονίζονταν να κακοποιούνται σεξουαλικά παιδιά ηλικίας από ενός έως δέκα ετών.

Αρκετά από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν αποθηκεύσει στα κομπιούτερ τους οι δράστες ήταν, όπως προέκυψε, σαδομαζοχιστικού περιεχομένου με τα «άγουρα» σώματα των παιδιών ματωμένα. Γι’ αυτόν το λόγο οι διεστραμμένοι χρήστες «βαφτίστηκαν» από τους αστυνομικούς «νυχτερίδες». Οπως το συγκεκριμένο θηλαστικό που δρα νύχτα και εάν είναι σαρκοφάγος αναζητά… αίμα.

Η επιχείρηση, άρχισε ύστερα από ενημέρωση των αστυνομικών από τις γερμανικές αρχές ότι από έρευνές τους προέκυψε πως ανάμεσα στους χιλιάδες χρήστες που εντόπισαν να ανταλλάσσουν από τις 3 Ιουλίου υλικό παιδικής πορνογραφίας με το πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων «Edonkey 2000», βρήκαν και 170 ηλεκτρονικά ίχνη από χρήστες της χώρα μας.

Με τη βοήθεια των εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και ανίχνευση των ιχνών, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα τριάντα εννιά ατόμων που έμεναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πτολεμαΐδα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Αμαλιάδα, Νεμέα, Μονεμβασία, Πρέβεζα και Κέρκυρα. Ετσι, οι άνδρες των δύο τμημάτων της Δίωξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άρχισαν την μια έφοδο πίσω από την άλλη. Το υλικό που συγκέντρωσαν εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους: Κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί υπολογιστές και μεγάλο πλήθος CD και DVD με υλικό παιδικής πορνογραφίας χωρητικότητας 35.000 GB που ισούται με βίντεο περίπου 200 ωρών και κοντά στις 70.000 φωτογραφίες.

Η κοινωνική διαστρωμάτωση των διεστραμμένων παιδόφιλων είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο που προσθέτει γνώσεις στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εγκληματική συμπεριφορά των σύγχρονων δραστών του Διαδικτύου. Μετά την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, τα επαγγελματικά και οικογενειακά χαρακτηριστικά των παιδόφιλων έχουν προβληματίσει την αστυνομία και για μία ακόμα φορά έχουν θορυβήσει την κοινή γνώμη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ξεχωρίζουν ένας 56χρονος βιομήχανος, ένας 55χρονος καθηγητής Λυκείου, ένας 47χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος φοιτητής Γεωπονικής. Ανάμεσα σε εκείνους εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία σοκάρει η περίπτωση 29χρονου έφεδρου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, 42χρονου δικαστικού επιμελητή, ενός διευθυντή υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ και ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου ο οποίος μετέφερε μικρά παιδιά.

Μπορεί τρεις από αυτούς, όπως έλεγαν χθες οι αστυνομικοί, να «κάηκαν» από την κατοχή ενός και μόνο αρχείου και να συμπεριλήφθησαν στη μεγάλη δικογραφία, ωστόσο οι υπόλοιποι φαίνεται πως ήταν έντονα εθισμένοι στις αποκρουστικές εικόνες της σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού από ενήλικες. Στα κομπιούτερ τους βρέθηκε μεγάλο υλικό αρχείων, ενώ αρκετά από αυτά τα είχαν αποθηκεύσει σε ψηφιακούς δίσκους για να τα παρακολουθούν, πιθανώς, και στην τηλεόρασή τους με τη βοήθεια των σύγχρονων DVD players.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 56χρονου βιομηχάνου που έχει εταιρεία στο Μενίδι. Στο κομπιούτερ του σπιτιού του βρέθηκαν τουλάχιστον 10.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμα έντεκα σκληροί δίσκοι υπολογιστή και ένας ψηφιακός δίσκος με δέκα βίντεο. Με τη συμπεριφορά του, μάλιστα, όπως έλεγαν οι αξιωματικοί, έδειξε ότι ήταν συνειδητοποιημένος θεατής ανάλογων εικόνων διαστροφής. «Οταν τον συναντήσαμε, μας αντιμετώπισε με αέρα και άνεση. Το χαμόγελό του όμως πάγωσε όταν απλά του είπαμε ότι θα ερευνήσουμε τον υπολογιστή του. Ηξερε τι επρόκειτο να βρούμε», τόνιζε συγκεκριμένα χθες αξιωματικός της επιχείρησης.

Ηρεμο βρήκε η αστυνομία και τον 25χρονο φοιτητή της Γεωπονικής στη Νέα Ιωνία, ο οποίος είχε τις περισσότερες συνδέσεις και τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αρχείων από όλους τους υπολοίπους. Ο σπουδαστής τη μέρα ασχολιόταν με δέντρα και τη νύχτα φαίνεται ότι παρακολουθούσε τα βίντεο και μετά τα έσβηνε, αφού στους πέντε σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν βρέθηκαν μόνο 200 αρχεία.

Εκείνος πάντως που το… χαιρόταν ιδιαίτερα φαίνεται πως ήταν ένας 43χρονος τεχνικός υπολογιστών στο Μαρούσι, αφού στο σπίτι του βρέθηκε, πλην των απαγορευμένων βίντεο, και μια σακούλα με ένα κιλό και τριάντα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (φούντας).

Ενα και μόνο αρχείο βρέθηκε στο κομπιούτερ του 47χρονου πυροσβέστη που μένει στη Νίκαια και υπηρετούσε στο σταθμό Καλλιθέας, άλλο ένα στον υπολογιστή 45χρονου τεχνικού Η/Υ στην Παλλήνη και μόλις τρεις φωτογραφίες στο κομπιούτερ 43χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου στο Μαρούσι. Είναι οι μόνοι που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Ολοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος.

Εξάλλου, με το ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν, ο καθένας μπορούσε να μπει στα αρχεία τους και να πάρει ό,τι επιθυμούσε. Ακόμα και τα σκληρά βίντεο στα οποία εικονίζονταν μικρά αγόρια να είναι δεμένα πισθάγκωνα και να μετέχουν σε σαδομαζοχιστικά όργια.

Ενας τοπογράφος, ένας... παραλίγο φοιτητής, ένας Βρετανός υπήκοος, ένας ομογενής φοιτητής από το Καζακστάν και ένας στρατιώτης έπεσαν στα χέρια των αρχών όταν, έπειτα από έρευνες της επιχείρησης-«αράχνη», βρέθηκε να έχουν γεμάτους τους υπολογιστές τους με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα πέντε άτομα, που συνελήφθησαν στη βόρεια Ελλάδα, θα μιλήσουν πλέον με την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για παράβαση των νόμων που σχετίζονται με πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Αναλυτικά: Οι αρχές έκαναν δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Ενας 22χρονος φοιτητής από το Καζακστάν, ο οποίος έμενε με τη γιαγιά του στον Εύοσμο, εντοπίστηκε από τα «βρόμικα» ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε στο Ιντερνετ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έφτασε στο ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών από την Ιντερπόλ, ο 22χρονος είχε κατεβάσει στον υπολογιστή του το υλικό από τον Ιούλιο του 2007 και λάμβανε σκληρές εικόνες ώς και τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για το βαθμό εμπλοκής του στο κύκλωμα των παιδόφιλων συνεχίζεται. Σε ένα κελί των φυλακών Κομοτηνής βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή ένας τοπογράφος (31 ετών) από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν στον υπολογιστή του 160 Gigabyte με επιλήψιμο υλικό! Ο τεράστιος αυτός όγκος δεν άφησε σε εισαγγελέα και ανακριτή κανένα περιθώριο και διέταξαν την προφυλάκιση του 31χρονου μέχρι να δικαστεί.

Στη Λάρισα, εξάλλου, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη ενός Αγγλου ο οποίος αυτές τις μέρες είχε γενέθλια, έκλεινε τα 60 του χρόνια, και για να το γλεντήσει άρχισε να «κατεβάζει» στον υπολογιστή του σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Εως ότου η περίπτωσή του φτάσει στο ακροατήριο και μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα για το κύκλωμα, ο Βρετανός αφέθηκε μετά την απολογία του ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ.

Η... ομάδα των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο ανώμαλο κύκλωμα περιλαμβάνει άλλους δύο νεαρούς: έναν από το Βόλο και έναν από την Πτολεμαΐδα. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση, αφού το υλικό που βρέθηκε να κατέχουν ήταν μερικά DVD. Εντύπωση προκαλεί ότι πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά, όχι μεγαλύτερα των 24 ετών. Ο ένας, παιδί φτωχής οικογένειας, δεν είχε περάσει τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, ενώ ο δεύτερος υπηρετούσε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων εναλλακτική, άοπλη στρατιωτική θητεία.

Οι «Ράμπο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη εργάτη (31 ετών), τον οποίο εντόπισαν από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε ανταλλάσσοντας παραβατικό υλικό. Οταν έγινε όμως η έρευνα στο σπίτι του, δεν βρέθηκε τίποτα.



ΤΟ... WHO IS WHO ΤΩΝ 39

Σύμφωνα με τις έρευνες τα 170 ηλεκτρονικά ίχνη διακίνησης παιδικής πορνογραφίας αντιστοιχούσαν σε συνολικά 39 χρήστες στη χώρα μας εκ των οποίων οι 37 είναι Ελληνες πολίτες και 2 αλλοδαποί (υπηκοότητας Καζακστάν και Βρετανίας) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Από αυτούς οι 20 συνελήφθησαν μέσα στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ενώ για τους υπόλοιπους 19 σχηματίστηκε δικογραφία. Ως και χθες είχαν προφυλακιστεί 5 συνολικά άτομα (από Αθήνα, Κέρκυρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, ένας από κάθε πόλη). Στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται οι ηλικίες και οι ιδιότητες των κατηγορουμένων:

Συλληφθέντες
1 Παλλήνη: Τεχνικός Η/Υ, 45 ετών
2 Καλλιθέα: Καθηγητής Λυκείου, 55 ετών
3 Ν. Ιωνία: Φοιτητής Γεωπονικής, 25 ετών
4 Ν. Σμύρνη: Φοιτητής Η/Υ, 22 ετών
5 Μαρούσι: Ιδιωτικός υπάλληλος, 43 ετών
6 Χαϊδάρι Τεχνικός Η/Υ, 32 ετών
7 Νίκαια: Πυροσβέστης, 47 ετών
8 Μενίδι: Τεχνικός Η/Υ, 25 ετών
9 Κυψέλη: Βιομήχανος (εταιρεία κατεψυγμένων στο Μενίδι), 56 ετών
10 Καλλιθέα: Φοιτητής Μαθηματικού, 23 ετών
11 Χανιά: Φοιτητής ΕΜΠ, 21 ετών
12 Μενίδι: Οδηγός Σαρακάκη, 40 ετών
13 Κέρκυρα: Ξενοδόχος, 36 ετών
14 Ηράκλειο Κρήτης: Ιδιωτικός υπάλληλος, 39 ετών
15 Αθήνα: Ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων ρούχων, 44 ετών
16 Θεσσαλονίκη: Τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, 31 ετών
17 Θεσσαλονίκη (υπηκοότητας Καζακστάν): Αεργος, 22 ετών
18 Βόλος: Ανεργος, 20 ετών
19 Λάρισα (υπήκοος Βρετανίας): Ανεργος και μόνιμος κάτοικος, 59 ετών
20 Πτολεμαΐδα: Φοιτητής ΤΕΙ Η/Υ, 24 ετών

Δικογραφία
1 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 37 ετών
2 Αθήνα: Ιδιοκτήτης καφετέριας, 39 ετών
3 Χολαργός: Εφεδρος αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού, 29 ετών
4 Χαλάνδρι: Ιδιοκτήτης καφετέριας, 50 ετών
5 Βριλήσσια: Ιδιωτικός υπάλληλος, 41 ετών
6 Ιλιον: Οδηγός σχολικού ιδιωτικού Δημοτικού στο Χαλάνδρι, 35 ετών
7 Αθήνα: οδηγός ταξί, 52 ετών
8 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 26 ετών
9 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 37 ετών
10 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 35 ετών
11 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 38 ετών
12 Πειραιάς ιδιωτικός υπάλληλος 37 ετών
13 Παπάγου: Διευθυντής ΟΑΕΔ Αχαρνών, 52 ετών
14 Αθήνα: Ιδιωτικός υπάλληλος, 29 ετών
15 Αμαλιάδα: Δικαστικός επιμελητής, 42 ετών
16 Μονεμβασιά: Ξενοδόχος, 37 ετών
17 Χανιά: Τεχνικός Η/Υ, 33 ετών
18 Ηράκλειο: Φοιτητής ΕΜΠ, 25 ετών
19 Συκιές Θεσσαλονίκης: Εργάτης, 31 ετών
Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick