twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

4 Ιουνίου 2009

Στον Εισαγγελέα για πλαστά τιμολόγια!

"Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου υποβλήθηκε χθες από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος ενός 32χρονου κατοίκου Σύμης, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στον οποίο επιβλήθηκε προχθές πρόστιμο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για 62 φορολογικές παραβάσεις!
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Γ. Οικονόμου πρόκειται σήμερα να επιληφθεί προσωπικά του θέματος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λόγω του μεγέθους της φοροδιαφυγής μετά τη διαπίστωση μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων και έκδοσης...εικονικών τιμολογίων η δικογραφία θα καταλήξει σε τακτικό Ανακριτή μετά την άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών στη χρήση του 2005, η επιχείρηση δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 351.000 ευρώ, ενώ στη χρήση του 2008 εξέδωσε εικονικά τιμολόγια σε άγνωστους πελάτες αξίας 502.000 ευρώ. Τα εικονικά τιμολόγια αφορούσαν κυρίως πετρέλευση σκαφών. Παράλληλα στους 4 λήπτες των τιμολογίων καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 150.000 ευρώ.
Ο 32χρονος απολογούμενος στα πλαίσια της προανάκρισης που διενήργησε η ΥΠΕΕ κατέθεσε ότι κατά την διενέργεια του ελέγχου δεν μπόρεσε να βρει και να επιδείξει το βιβλίο Απογραφών - Ισολογισμών, το οποίο όμως βρήκε και έστειλε την επομένη ημέρα στον λογιστή του και αυτός το παρέδωσε στα όργανα ελέγχου.
Σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση των νομίμων φορολογικών στοιχείων διακίνησης (Δελτία Αποστολής) του πετρελαίου θέρμανσης, οφείλεται όπως τόνισε σε άγνοιά του για το τι προβλέπει ο ΚΒΣ και θεωρούσε ότι εφ' όσον εξέδιδε τη σχετική Απόδειξη Λιανικής Πώλησης ήταν καλυμμένος φορολογικά και για την διακίνηση.
Οσον αφορά το βιβλίο διακίνησης καυσίμων τόνισε ότι το είχε στείλει στον λογιστή του στη Ρόδο για να αγοράσει νέο βιβλίο και να το θεωρήσει από την Δ/νση Εμπορίου γιατί είχαν τελειώσει οι σελίδες του παλαιού. Το ειδικό αυτό βιβλίο το χορηγεί ο σύνδεσμος βενζινοπωλών Ρόδου γιατί δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Ο σύνδεσμος ενώ είχε παραγγείλει τέτοια βιβλία δεν μπόρεσε να τα έχει εγκαίρως πράγμα που όπως τόνισε μπορεί να βεβαιώσει και ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης βενζινοπωλών, αλλά και ο τμηματάρχης της Δ/νσεως Εμπορίου.
Για το χρονικό διάστημα που δεν είχε βιβλίο, όπως τόνισε, σημείωνε τις ενδείξεις των αντλιών πρόχειρα για να τις μεταφέρει στο βιβλίο όταν θα του το έστελναν από την Δ/νση Εμπορίου στην οποία αποτάνθηκε.
Όσον αφορά υπέργειες δεξαμενές οι οποίες δεν αναγράφονται στην άδεια του πρατηρίου, κατέθεσε ότι το πρατήριο έχει μισθώσει από τον Δήμο Σύμης ο οποίος και το εκμεταλλευόταν επισημαίνοντας ότι η άδεια λειτουργίας που είχε εξασφαλίσει ο δήμος περιλάμβανε τις δεξαμενές.
Σε ό,τι αφορά την έκδοση των εικονικών τιμολογίων κατέθεσε ότι ο λογιστής του του επεσήμανε ότι στην διαχείριση του 2005 εφαίνετο ότι δεν είχε καλύψει με παραστατικά 287.507,73 λίτρα πετρελαίου κίνησης. Αυτό τον καταστούσε φορολογικά πιστωτικό και έπρεπε να καλύψει με παραστατικά αυτά τα λίτρα.
Ενώ το 2007 πέρασε ο λογιστής του το 2008 του είπε ότι το πιστωτικό του διογκώνεται και έχει φτάσει τα 48126,73 και ότι έπρεπε να κόψει τιμολόγια για να καλύψει το κενό και να γίνει χρεωστικός στην Εφορία.
Τότε όπως είπε άρχισε να κόβει παραστατικά των πωλήσεών του κανονικά όπως τα πουλούσε και στο τέλος της ημέρας έκοβε μια απόδειξη λιανικής πώλησης προς πελάτες αόριστα λιανικώς. Με αυτό τον τρόπο όπως τόνισε θεωρούσε ότι έβλαπτε τον εαυτό του καθώς το κράτος εισέπραξε 16.000  στην εκκαθαριστική, πλήρωσε 5.000  ΔΗΦΟΔΩ με βάση τα λανθασμένα στοιχεία του λογιστή του. Κόβοντας αυτά τα Δ.Λ.Π. θεωρούσε όπως είπε ότι το κράτος θα κέρδιζε αυτά που κατά τον λογιστή του είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια.

www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick