twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Ιουλίου 2009

Αναλυτικές προβλέψεις σχετικά με τον καύσωνα

Μπόρες ήταν και πέρασαν... Από σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βελτίωση στο σκηνικό του καιρού και ενημερώνει πως ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών. Εφοδιαστείτε λοιπόν με καπέλο, γυαλιά ηλίου και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκαλάκι με νερό, διότι ο υδράργυρος θα... σκαρφαλώσει από αύριο κιόλας στους 37ο Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ την Πέμπτη θα φτάσει ακόμη και τους 39οΚελσίου κυρίως στη νότια και ανατολική Ελλάδα.

«Οι βροχές και οι καταιγίδες των προηγούμενων ημερών ήταν συνέπεια ψυχρών αέριων μαζών που έρχονταν από τη βόρεια Ευρώπη και επηρέαζαν τη χώρα μας» εξηγεί στην «Espresso» η μετεωρολόγος της ΕΜΥ Αντωνία Τασσοπούλου και συνεχίζει: «Η Πέμπτη αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως θερμή ημέρα, αφού η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39ο Κελσίου. Στην ουσία πρόκειται για τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, ο οποίος όμως θα είναι μικρής διάρκειας, αφού από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα υποχωρήσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο κατά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην κεντρική Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά.

Την Παρασκευή θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Έρχεται καύσωνας! Συμβουλές
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick