twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

27 Ιουλίου 2009

Να σταματήσει τα "νταηλίκια" ζήτησε από την Τουρκία η Ντόρα Μπακογιάννη...


Να... τρίξει τα δόντια στην Τουρκία επιχειρεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στέλνοντας το μήνυμα προς τους εξ Ανατολών γείτονές μας ότι «νταηλίκια στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν χωράνε».

Οπως δήλωσε επί λέξει, «κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κ. Ερντογάν. Νταηλίκια όμως στην Ευρώπη δεν χωράνε. Και το λέω εγώ, που είμαι παλαιά φίλη του τουρκικού λαού και σθεναρή υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τονίζει επίσης ότι «η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Πλήρης προσαρμογή - πλήρης ένταξη».

Οσον αφορά τις επικρίσεις που δέχεται για την απόφασή της να επισκεφθεί την Αγκυρα το προσεχές διάστημα, η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει: «Ο διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι διαρκής, ακόμα και για τα θέματα όπου οι θέσεις είναι διαμετρικά αντίθετες. Θα πραγματοποιήσω την επίσκεψη λαμβάνοντας υπόψη τις λοιπές υποχρεώσεις μου και την καταλληλότερη στιγμή, προκειμένου να είναι τελικά ωφέλιμη και αποδοτική». Ωστόσο, δεν προσδιορίζει ποια θα είναι αυτή η χρονική στιγμή.

Πάντως, θεωρείται απίθανο η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού, εξαιτίας των συνεχών παραβάσεων και παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας πάνω από το Αιγαίο από σμήνη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε...
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick