twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Ιουλίου 2009

Ταυτοποιήθηκε το DNΑ δύο μελών της οργάνωσης που απήγαγε τον Παναγόπουλο...

Ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή. Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι Πετράκης και Μουστάκας είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή.

Τα ακλόνητα αυτά στοιχεία «δένουν» τη συμμετοχή του Αποστόλη Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ειδική επεξεργασία και ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε ότι δείγματα DNA που είχαν στα χέρια τους οι άνδρες της ΕΛΑΣ ανήκουν στους δύο συλληφθέντες.

Ο Αποστόλης Πετράκης, γνωστός και ως «Κρητικός», χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις με την Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ ο Χαράλαμπος Μουστάκας είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή.

Επίσης, πριν λίγο ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Γιώργου Κατσαγάννη και του Αριστομένη Κλεφτογιάννη με εκείνα που ανιχνευτήκαν στο σπίτι που διατηρούσε στη Γλυφάδα ο Απ. Πετράκης.

Λύτρα και κρησφύγετο τα μεγάλα "στοιχήματα" της ΕΛ.ΑΣ

Δύο ομολογίες περιφερειακών συνεργατών του Συνδικάτου του εγκλήματος, μία γυναίκα (η οποία είναι και ο μάρτυρας κλειδί) που δεν έχει συλληφθεί και 6 ογκώδεις φάκελοι με τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των μελών του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης, είναι το υλικό που επέτρεψε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας να στείλουν στον Εισαγγελέα τα 15 άτομα που κατηγορούνται για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, καθώς και για μία σειρά άλλων εγκλημάτων. Δολοφονίες, εκβιασμοί, προστασία, μαστροπεία, βομβιστικές ενέργειες , είναι μερικές από τις δραστηριότητες της σπείρας.

Η γυναίκα μάρτυρας-κλειδί λέγεται ότι εντάχθηκε ήδη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το υλικό των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που ενοχοποιούν τον σκληρό πυρήνα -δηλαδή τον Π. Βλαστό, τον Γ. Σκαφτούρο και τον Βασίλη Στεφανάκο (και οι τρεις ήταν ήδη στις φυλακές από όπου συντόνιζαν και σχεδίαζαν τις επιχειρήσεις)- καθώς και τον «διαπραγματευτή» Απόστολο Πετράκη (τον επονομαζόμενο και «Κρητικό») συγκέντρωσε η ΕΥΠ με την βοήθεια του κινητού τηλεφωνικού κέντρου υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει.

Στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η σύζυγος του Π. Βλαστού, Άννα. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι τα περιφερειακά και εκτελεστικά μέλη της οργάνωσης με διακριτούς ρόλους (βομβιστές, εκτελεστές, υπεύθυνοι για την προστασία μαγαζιών κ.λ.π.) .

Οι «ορφανές» δολοφονίες

Η Ασφάλεια κατάφερε να «δέσει», πέρα από την απαγωγή Παναγόπουλου, και την δολοφονία του Γ. Γούσιου, επιχειρηματία με αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές σχέσεις και με τον υπόκοσμο. Επιχειρείται, ωστόσο, τώρα να «δεθούν» τουλάχιστον άλλες δύο δολοφονίες: του Λαζαρίδη και του Κοσμόπουλου.

Η παρουσία στην σπείρα του Γ. Τρομπούκη -επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Έργον» που αναλαμβάνει χωματουργικές εργασίες- ήταν στρατηγικής σημασίας. Είναι ο άνθρωπός που θα «ξέπλενε» το βρώμικο χρήμα που εισέπραττε η σπείρα. Η ΥΠΕΕ και άλλες κρατικές υπηρεσίες ελέγχουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τρομπούκη, καθώς και τα λογιστικά του βιβλία. Ορισμένοι κύκλοι της Αστυνομίας πιστεύουν πως είχε ενεργοποιηθεί ήδη ο μηχανισμός ξεπλύματος. Παρόλα αυτά, ερευνούν για τον εντοπισμό των λύτρων που εισέπραξε η σπείρα από τον εφοπλιστή Παναγόπουλο. Ο εντοπισμός του κρησφύγετου των απαγωγέων και των λύτρων θα επέτρεπε στην Ασφάλεια να «κουμπώσει» την υπόθεση πέραν πάσης αμφισβητήσεως.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick