twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Αυγούστου 2009

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς!


Στα λιμάνια, οι πληρότητες αγγίζουν το 100%, ιδιαίτερα για την Τήνο, την Πάρο και την Κρήτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του λιμεναρχείου Πειραιά, το διήμερο αναμένεται να αναχωρήσουν 35-40 χιλιάδες επιβάτες. Στον Πειραιά τα προγραμματισμένα δρομολόγια είναι 55, από το λιμάνι της Ραφήνας 20 και από το Λαύριο 8. Πληρότητες 100% παρουσιάζουν και τα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελεύθεριος Βενιζέλος», αλλά και στον Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία», ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ.

Στην αναστολή των περισσότερων έργων στις εθνικές οδούς για τις επόμενες ημέρες, ώστε να διευκολυνθούν οι εξοδούχοι του Δεκαπενταύγουστου, προχώρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα εκτελούνται εργασίες στα τμήματα του ΠΑΘΕ (Μεταμόρφωση- Σκάρφεια και Ελευσίνα- Κόρινθος), καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη, από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Ειδικότερα στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ Τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια, στο 87ο χλμ. η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στον παράπλευρο και για 2 χιλιόμετρα θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Στην περιοχή της Υλίκης η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με χρήση λωρίδας κυκλοφορίας εκτός του εργοταξιακού χώρου.

Στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ Τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος η κυκλοφορία θα γίνεται σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας περιορισμένου πλάτους. Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη θα μεταφερθεί προσωρινά η εργοταξιακή σήμανση ώστε να διατίθενται δύο λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε όλο το μήκος.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, ιδιαίτερα στα «δύσκολα» σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Ήδη, από το μεσημέρι της Παρασκευής απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις Εθνικές Οδούς σε συγκεκριμένες ώρες.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό
Σύμμαχος των εκδρομέων ο καλός καιρός, αφού το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με το μελτέμι να διατηρείται το Σαββατοκύριακο στα 6-7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και να φτάνει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ωστόσο στη ανατολική νησιωτική χώρα, εκεί όπου το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο, η μέγιστη θα φτάσει τους 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και τους 31-33 βαθμούς στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 5-6 και πρόσκαιρα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17-31 βαθμούς, στα δυτικά από 17-34 βαθμούς, στα κεντρικά από 18-34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 21- 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα με μεμονωμένες καταιγίδες να προβλέπονται κυρίως πάνω από τις ορεινές περιοχές της Δυτικής, της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στην περιοχή του Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick