twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Αυγούστου 2009

Σοβαρή η κατάσταση του υπαξιωματικού με τη νέα γρίπη



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ένας 28χρονος υπαξιωματικός του Ναυτικού ο οποίος πάσχει από νέα γρίπη.

Ο νεαρός υπαξιωματικός ο οποίος δεν είχε ιστορικό αναπνευστικού προβλήματος ή άλλου χρόνιου προβλήματος υγείας βρισκόταν σε διακοπές σε νησί του Αιγαίου όταν παρουσίασε τα συμπτώματα της νέας γρίπης.

Προσήλθε αυτοβούλως στο Ναυτικό Νοσοκομείο μετά την επιστροφή του την περασμένη Κυριακή, καθώς παρουσίαζε αναπνευστική δυσχέρεια και εισήχθη στην Πνευμονολογική Κλινική.

Τις τελευταίες ημέρες λόγω των σοβαρών συμπτωμάτων που εμφάνιζε είχε μεταφερθεί στην απομόνωση όπου και λάμβανε αντιιικά φάρμακα και αντιβίωση καθώς και αναπνευστική υποστήριξη, αν και όχι επεμβατικού τύπου(μάσκα οξυγόνου).

Ωστόσο η κατάστασή του εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση και έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να τον διασωληνώσουν και να τον μεταφέρουν στη ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρ΄ ότι η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη, είναι σημαντικό ότι τουλάχιστον μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν προσβληθεί άλλα ζωτικά συστήματα του ασθενούς.

Υπό επιτήρηση βρίσκονται οι υπόλοιποι ασθενείς που νοσηλεύονταν στον θάλαμο του νεαρού στην Πνευμονολογική Κλινική.

Πάντως σύμφωνα με τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, αισιόδοξα είναι τα νέα για τα τέσσερα προηγούμενα σοβαρά κρούσματα της νέας γρίπης. Ένας εκ των ασθενών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) έχει επιστρέψει στο σπίτι του, ενώ ο δεύτερος έχει εξέλθει της ΜΕΘ και βρίσκεται σε δωμάτιο. Ο τρίτος ασθενής του Ηρακλείου βρίσκεται ακόμη στη ΜΕΘ, ωστόσο έχει αποσωληνωθεί και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. Εκτός ΜΕΘ βρίσκεται πλέον και η 16χρονη Βρετανίδα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick