twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Αυγούστου 2009

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας προκύπτει από την ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων εγείρει το πέμπτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, παραπέμποντας την υπόθεση για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», στην εισήγηση διατυπώνεται η άποψη ότι η «τακτοποίηση» αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στο νόμο 1337 του 1983 (νόμος Τρίτση) που απαγορεύει τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.

Οι επισημάνσεις της εισήγησεις του Ε’ τμήματος του ΣτΕ, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ενστάσεις των συμβολαιογράφων, που αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνουν «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους χώρους. Για τον σκοπό αυτό, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών έχει ζητήσει γνωμοδότηση και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, οπότε η ρύθμιση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αν η ολομέλεια υιοθετήσει το σκεπτικό του Ε’ Τμήματος –που κρίνει τη ρύθμιση αντίθετη στη συνταγματική επιταγή για διατήρηση του πολεοδομικού σχεδιασμού- μένουν μετέωρα τα σχέδια της κυβέρνησης για είσπραξη 2 δισ. ευρώ από τα πρόστιμα «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick