twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Αυγούστου 2010

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία των χειριστών του Apache

Με ιδιαίτερη συγκίνηση κάτω από βαρύ κλίμα κηδεύτηκαν νωρίτερα οι δύο άτυχοι χειριστές του Απάτσι που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πτώση του ελικοπτέρου στη βάση της Πάχης Μεγάρων.

Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντ/γος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης, στις 14.00 τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Αρχιλοχία (ΑΣ) Κωνσταντίνου Γκιόκα στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη του Ρέντη και ακολούθησε η ταφή του στο Γ’ Νεκροταφείο Πειραιά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του Ταγματάρχη (ΑΣ) Ανδρέα Δερμάρη τελέστηκε στις 16.30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος την ώρα που με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην τελευταία του κατοικία, στη συνοικία Καλύβια της Λαμίας, συνόδευσαν το Σάββατο, συνάδελφοι του στην Αεροπορία Στρατού, συγγενείς και φίλοι, τον 37χρονο ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη που ήταν ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου.

Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγινε περισσότερο φορτισμένο, όταν οι διοικητής της μονάδας του αναφέρθηκε στην διαδρομή του και στις ικανότητες του ως χειριστή των ελικοπτέρων.

Συντετριμμένη ήταν η γυναίκα του Μαρία, που είναι έγγυος στον 9ο μήνα και περιμένει το 4ο παιδί τους.

Ο θρήνος κορυφώθηκε όταν πλησίασαν την σκεπασμένη με την ελληνική σημαία σορό του άτυχου αξιωματικού τα τρία του παιδία, ενώ σε ένα ατέλειωτο μοιρολόι είχαν ξεσπάσει οι δύο γονείς του και ο αδερφός του.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο θάνατος τους χτύπησε την πόρτα.

Αμίλητος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος που ήταν παρών στην εξόδιο ακολουθία και δίπλα του ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Φράγκος Φραγκούλης, ο διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού και στης 1ης Στρατιάς και δεκάδες ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, όπως και συνάδελφοι του εκλιπόντος.

Ο Ανδρέας Δερμάρης ήταν έμπειρος αξιωματικός με πολλές ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Από τους πρώτους που εκπαιδεύθηκαν στα «Απάτσι» και μάλιστα πριν από ένα μήνα είχε ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευση του στις ΗΠΑ.

Στις 14:00 έγινε η κηδεία του αρχιλοχία, Κωνσταντίνου Γκιώκα από το Γ' Νεκροταφείο Πειραιά.

Στην τελετή παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος, Ιωάννης Γιάγκος και ο διοικητής ΑΣΔΥΣ, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Θεοφανίδης.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick