twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Αυγούστου 2010

Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και απολύσεις στις ΔΕΚΟ ζητά η Τρόικα

Απολύσεις στις ΔΕΚΟ και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων «εδώ και τώρα» ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά τις επαφές τους στην Αθήνα. Η κυβέρνηση αποκλείει το πρώτο έτοιμα, ενώ ετοιμάζει νομοσχέδιο - «σκούπα» για το δεύτερο. Παράλληλα, ζητούνται μειώσεις στα επιδόματα του ιδιωτικού τομέα, όπως έγινε και στο Δημόσιο

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι ελεγκτές των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον διατύπωσαν ουκ ολίγες φορές το ερώτημα γιατί δεν γίνονται απολύσεις εφόσον πρέπει να μειωθεί το κόστος του δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση απαντά αντιπροτείνοντας μετατάξεις προσωπικού και συγχώνευση οργανισμών.

Σε σχέση με τα κλειστά επαγγέλματα θα προωθηθεί νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Μετά τους φορτηγατζήδες, σειρά φαίνεται πως έχουν δικηγόροι, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί ελεγκτές, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί.

Στο μεταξύ, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», η Κομισιόν προτρέπει την κυβέρνηση να εφαρμοστεί «ψαλίδι» στον 13ο και στον 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα όπως έγινε και στο δημόσιο. Κατά τις Βρυξέλλες, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί διαφορετικά ο μεγάλος πληθωρισμός και η μείωση της ανταγωνιστικότητας.

Όπως λένε κοινοτικές πηγές, η ύφεση στη χώρα μας θα ξεπεράσει και το 4% το 2010, ενώ ανεργία και πληθωρισμός θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στον επόμενο έλεγχο της οικονομίας μας, τον Οκτώβρη, που γίνεται ενόψει της εκταμίευσης άλλων 9 δισ. από τον μηχανισμό στήριξης, τον Δεκέμβρη.


Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick