twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Ιουνίου 2009

Βάσεις 2009: Αναλυτικές εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο


Καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, και το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στις βάσεις εισαγωγής. Πάντως, οι κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 12.000. Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τη βαθμολογία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας μικρή πτώση αναμένεται μόνο στις «υψηλόβαθμες» σχολές –Νομικής και Ψυχολογίας- του πρώτου επιστημονικού πεδίου.

Με βάση τα εξειδικευμένα αυτά στοιχεία οι βάσεις των τμημάτων ΑΕΙ – ΤΕΙ, των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο οι περιζήτητες και υψηλόβαθμές Νομικές σχολές καθώς και η Ψυχολογία Παντείου θα σημειώσουν μικρή πτώση. Τα Παιδαγωγικά τμήματα που είναι κοινά στο 1ο και ο Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα με κύρια τάση την πολύ μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής τους. Πτώση αναμένεται και στα δυο στρατιωτικά τμήματα του Πεδίου (Στρατολογικό και Ψυχολόγων).

Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο τα περισσότερα τμήματα (όχι όλα)αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο ενώ θα υπάρξουν και αρκετά ΤΕΙ που θα ανοίξουν τις εισόδους τους με κάτω από 10.000 μόρια.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι υψηλόβαθμες Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές θα παραμείνουν στα περσινά περίπου επίπεδα με κύρια τάση την μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής τους. Μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής τους θα έχουν και τα στρατιωτικά Ιατρικά, φαρμακευτικά και Οδοντιατρικά τμήματα.

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων, ιδιαίτερα στα μαθήματα – κλειδιά (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας) οδηγούν σε άνοδο των βάσεων, ιδιαίτερα των μεσαίων και υψηλόβαθμων τμημάτων, ωστόσο η ένταση της ανόδου φρενάρεται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός του μικρότερου σε σχέση με πέρσι αριθμού υποψηφίων για το Πεδίο αυτό.

Πάνω από 22.000 υποψήφιοι βρίσκονται κάτω από τη βάση ενώ οι κενές θέσεις φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 12.000.


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick